log in

Praznično druženje sa djecom sa poteškoćama u razvoju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mirjana Halimi majka je djeteta sa posebnim potrebama, korisnik je centra za socijalni rad, međutim, za njenu porodicu bilo kakva pomoć  je dobro došla, naročito u vrijeme praznika.

U nizu organizovanih prijema, Gradska uprava odlučila je da predstavom za najmlađe obraduje djecu sa posebnim potrebama i na taj način im  upotpuni  praznično vrijeme. Istovremeno u ovom druženju sa gradonačelnikom, bilo je  prostora i  za razgovor o  njihovim  potrebama kako bi se  ovoj kategoriji djece  omogućio što bolji društveni život.

Nije mali broj djece i mladih sa posebnim potrebama, osim druženja u udruženjima čiji su članovi, potrebna ima je inkluzija u društvo, koje će najbolje rezultate pružiti ukoliko i sama lokalna zajednica i da svoj doprinos, a jedan od takvih je i današnje organizovano  druženje u Galeriji Centra za kulturu.

Zakonskom regulativom određene su mjere pomoći  djeci sa posebnim potrebama, međutim, prema mišljenju Gradonačelnika, najbolji vid brige o ovoj kategoriji biće realizovan nakon što se otvori  Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Društvene mreže