log in

Ugljevik: Podijeljeno po 100 KM porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Po 100 maraka dobilo je 177 članova porodica poginulih boraca i 123 ratna vojna invalida /RVI/ od prve do šeste kategorije, te nezaposlenih ratnih vojnih  invalida od sedme do desete kategorije.

 Prema riječima Jovana Marinkovića  predsjednika  Opštinske Boračke  organizacije u Ugljeviku sredstva za ovu aktivnost obezbjedila je opština Ugljevik.

Na području opštine Ugljevik status ovih kategorija stanovništva značajno je bolji u odnosu na druge lokalne zajednice.

Opština Ugljevik tradicionalnu organizuje ovu aktivnost pred božićne praznike.

U opštinskom odboru porodica poginulih boraca u Ugljeviku smatraju da bi nadležni organi u Srpskoj morali da posvete veću pažnju ovim kategorijama stanovništva.

Radojka Mekić iz Ugljevika u minulom otadžbinskom ratu izgubila je tri sina Dragana , Zorana i Gorana. Od potomaka ima samo jednu unuku koja danas živi u Beogradu. Uz zahvalnost za pomoć koju je danas dobila rekla je da ima samo još jednu želju.

Drago Mirković iz Gornjeg Zabrđa kod Ugljevika ratni je vojni invalid 4 kategorije. Osam puta je operisan , nogu je izgubio u ratu .  Pomoć mu mnogo znači.

Na području opštine Ugljevik ima oko 3.000 demobilisanih boraca, 301 porodica poginulih boraca i 648 ratnih vojnih invalida

Društvene mreže