log in

Akcija SNSD-a za poštovanje simbola Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina podijelili su danas sugrađanima zastave Republike Srpske i uoči Dana Republike ukazali na značaj očuvanja Srpske i poštovanja i isticanja njenih simbola.

"Svi građani Republike Srpske, naročito mladi, treba da budu svjesni značaja postojanja Srpske za naš nacionalni identitet. Treba da vjerujemo u Srpsku, da budemo ponosni na svoju Republiku i da svako lično radi na njenom jačanju", poručio je predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata u Bijeljini Goran Janjić.

Prema njegovim riječima, cilj ulične akcije na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića jeste i da se jača poštovanje i kultura isticanja obilježja Republike Srpske u svakoj prilici, a naročito na Dan Republike - 9. januar.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je 9. januar najvažniji datum za postojanje Republike Srpske i ocijenio da je ona danas jaka, stabilna i suverena.

"Naš cilj je da podstaknemo mlade i sve građane da ne zaborave dan osnivanja Republike Srpske", rekao je Ćorić i istakao da su mnogi ljudi za to dali život.

On je naveo da se Dan Republike u Srpskoj slavi sa ljubavlju, u miru i dostojanstveno, uz poruke ljubavi i prema drugim narodima i državama.

"Mi želimo da jačamo institucije Republike Srpske i njegujemo njenu tradiciju", poručio je Ćorić i pozvao građane da na Dan Republike istaknu zastave Srpske u svojim domovima.

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Vojin Mitrović uputio je čestitku za Dan Republike svim građanima Srpske, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

"Ovo je dan kada je stvorena Republika Srpska, za koju su mnogi dali živote i dijelove tijela, i svi oni koji u njoj žive moraju poštovati ovaj dan", rekao je Mitrović.

Mladi članovi SNSD-a u Bijeljini su uoči Dana Republike dijelili sugrađanima zastave Srpske, bedževe sa grbom Republike, kao i kolače ukrašene simbolima Republike Srpske.

Društvene mreže