log in

Povodom 27. rođendana Republike danas svečano u Bijeljini i Ugljeviku /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini je danas polaganjem cvijeća i vijenaca na spomenik na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, te svečanim prijemom za privrednike i društveno uspješne pojedince, koji su svojim radom dali značajan doprinos boljitku života građana Semberije, obilježen Dan Republike. 

Tim povodom, gradonačelnik  Bijeljine Mićo Mićić je poručio da bez razvoja privrede i radnih mjesta nema ni opstanka, a ni  napretka i razvoja Republike Srpske.

Na pitanje novinara da li će i kada Bijeljina dobiti ulicu ili trg koji će nositi ima 9. januar, Mićić je rekao da to ne predstavlja problem, da je inicijativa prihvaćena i da će trg koji bude nosio to ime dobiti zasluženo, značajno mjesto.

Na prijemu za predstavnike privrednog i društveno-političkog života povodom Dana Republike uručena su priznanja za sedam istaknutih privrednih kolektiva, za dostignuća postignuta u prethodnom periodu, koji su pokazali  svoju spremnost da nose sav teret opstanka na ovim prostorima, otvaraju nova radna mjesta, sprečavajući na taj način odliv mladih ljudi. Zahvalnice za uspješan rad u 2018. godini danas su uručene kompanijama "Pas" za doprinos privrednom razvoju grada, uspješno poslovanje i zapošljavanje, "Mega drvo", "Nešković", Etno-selu "Stanišići", zanatliji i vlasniku Zanatske sajdžijske radnje "Pola osam" Nenadu Lakiću i vlasniku autolimarske radnje "Cole" Zoranu Jenjiću.

Prijemu kod gradonačelnika Bijeljine su, osim nagrađenih privrednika, prisustvovali i predstavnici boračke populacije, predstavnici svih političkih partija koje djeluju u Skupštii grada, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u Parlamentu BiH i drugi. Tom prilikom, predstavnici  boračke organizacije Bijeljina istaklii su da je Dan Republike jedan od najvećih praznika za sve pripadnike Vojske Republike Srpske, veterane i učesnike odbrambeno-otadžbinskog rata.

Svečanom akademijom I  u Ugljeviku je obilježen dan RS, koja 09 januara obilježava  svoj 27 rodjendan. Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, čestitajući praznik, podsjetio je na sve žrtve koje su podnijete tokom njenog stvaranja i  apelovao  na sve gradjane da svakodnevno rade na stabilnosti I prosperitetu Republike Srpske. 

Protekla 2018 godina I pored svih poteškoća, bila je veoma uspješna a jedan od glavnih pokazatelja  uspješnosti pored realizacije krupnih infrastrukturnih projekata, jeste I podatak da je opština Ugljevik ostvarila budžetski suficit u iznosu od oko 3 miliona KM. Pored uredjenja korita rijeke Janje, koje će u velikoj mjeri smanjiti opasnost od poplava i donijeti jednu novu urbanističku dimenziju opštine, Perić je naglasio da je poboljšano vodosnabdijavanje, izgradjeno 16 vodovoda, poboljšana  putna infrastruktura  a  izgradnjom sistema  I prečistača otpadnih voda uz projekat odsumporavanja RiTE, Ugljevik   će podići kvalitet zaštite životne sredine na zavidan nivo.

Društvene mreže