log in

Marinković: U slobodi živimo, radimo i slavimo 9. januar

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Jovan Marinković istakao je da su borci Vojske Republike Srpske najzaslužniji za njeno stvaranje, a da je zadatak svih koji danas uživaju u slobodi da je čuvaju, razvijaju i vode u prosperitet.

"Neka nam živi i neka se svakim danom sve uspješnije i snažnije razvija naša Republika Srpska", rekao je novinarima Marinković, čestitajući svim građanima Srpske Dan Republike.

On je podsjetio na činjenicu da su borci ti koji su stvarali Republiku Srpsku, ali je istakao ulogu i značaj privrednika i svih koji danas čine mnogo da mladi ostaju i žele da žive na svojoj zemlji.

"Četiri duge i teške godine u ratu borci su Srpsku branili u rovovima po zimi i svim neprilikama, i sve je to bilo sa ciljem da se stvori država Srpska i da se odbrani srpski narod, ne želeći da se ugrozi sloboda drugih naroda koji žele da žive u Srpskoj", rekao je Marinković.

On je naglasio da srpski narod želi "svoje da slavi, a tuđe da poštuje".

"Dan Republike i krsna slava Sveti arhiđakon Stefan jesu prilika da se prisjetimo svih boraca koji su položili živote za slobodu srpskog naroda i za stvaranje Srpske", rekao je Marinković.

On je napomenuo da je u Republiku Srpsku utkano 30.000 života, te da se srpski narod uvijek borio za svoju i slobodu drugih naroda.

"Srbi su slobodarski narod koji ne čine zlo drugima", istakao je Marinković.

On je podsjetio da je sa područja opštine Ugljevik u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 301 borac Vojske Republike Srpske, a 648 ranjeno.

"Poštujući njihovu žrtvu mi smo danas ti, kao i mlađi naraštaji, koji moramo raditi i živjeti za svaki dio svoje zemlje, za Republiku Srpsku", poručio je Marinković.

Društvene mreže