log in

Članovi Udruženja „Radost“ obradovali 40 porodica /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za vrijeme praznika, dobrotvorno udruženje Radost tradicionalno je podijelilo pomoć socijalno-ugroženim porodicama. 

A njihovu aktivnost je potpomogla srpska dijaspora, ali  i sam  novac članova ovog Bratstva koji članarinom dopunjavaju buždet namjenjen  za lica kojima je pomoć neophodna.

U današnje vrijeme siromaštvo i oskudica ne bira ni mjesto ni određenu populaciju, međutim, kako tvrde u Udruženju Radost, paradoksalno je što sve veći broj porodica u seoskim sredinama vode bitku za egzistenciju.

Koliko je ozbiljna situacija u našem društvu po pitanju oskudnog života naših sugrađana, prepoznala je i Eparhija zvorničko-tuzlanska,  koja je po Blagoslovu njegovog preosveštenstva episkopa Fotija osnovala novu  dobrotvornu  organizaciju  „Trojeručica“ pri  eparhiji, kako bi dala svoj doprinos u razvoju boljeg životnog standarda za sve građane. Iako  je  osnovana prije mjesec i po dana, već  je  učinila konkretne korake u pomoći ugroženom stanovništvu.

S obzirom da veliki broj porodica živi isključivo od pomoći dobrih ljudi, svih ovih godina Udruženje Radost  ulaže napor da što veći  broj socijalno-ugroženih lica obiđe i pomogne kako bi imali život dostojan čovjeka. Kako kažu iz  ovog bratstva, njihovi članovi imaju spiskove prioritetnih korisnika, ali se ona iz dana u dan proširuje, što je apel svima nama, da kao društvo moramo preuzeti odgvornost da sistemski riješimo problem siromaštva.

Društvene mreže