log in

Neophodno riješiti problem zakupa obradivog zemljišta /VIDEO/

foto: arhiv foto: arhiv
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Spisak zahtjeva spremili su poljoprivrednici u Srpskoj koje će resornom ministru predočiti na sastanku koji bi trebalo da bude održan nakon januarskih praznika.

Dosadašnjim mjerama zadovoljni semberski ratari, međutim, s obzirom da su u prošloj godini ostali bez zarade, imajući u vidu da je cijena pšenice bila ispod svake rentabilnosti, te da su zbog nedostatka zemljišta prinuđeni da parcele uzimaju u arendu, ali bez ugovora, zbog čega gube i pravo na podsticaje, spremili su niz prijedloga, koji će kažu ako se realizuju održati proizvodnju, čiji bi opstanak u suprotnom bio doveden pod znak pitanja.

Pozdravljaju semberski ratari prošlogodišnju mjeru ministarstva kroz koju su mnogi došli do radnih mašina, čiju je nabavku subvencionisalo ministarstvo sa 30 odsto. Ova mjera bi se smatraju trebala naći i u ovogodišnjem pravilniku, ali uz veći iznos novca koji joj je namijenjen.

Prema riječima poljoprivrednika, „novi ministar je po mjeri poljoprivrednih proizvođača“, pa s pravom očekuju ovi iz Semberije, da će neki od njihovih prijedloga biti uvaženi tokom predstojećih razgovora o novom Pravilniku.

Opširnije u redovnom izdanju emisije Život sela

Društvene mreže