log in

Lopare: Putevi prohodni na svim prevojima

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na području Lopara putevi su prohodni, a sabraćaj se na svim prevojima odvija smanjenim intenzitetom, rečeno je Srni u Službi za informisanje ove majevičke opštine.

Visina snježnog pokrivača je 20 centimetara, a na visinskim kotama i do 40 centimetara, a trenutna temperatura iznosi minus jedan stepen Celzijusov.

Put do Doma zdrava, škola i svih institucija je očišćen, a uredno je i napajanje električnom energijom i vodosnabdijevanje.

Načelnik Lopara Rade Savića rekao je da je na području ove opštine angažovano nekoliko traktora i radnih mašina koje rade na raščišćavanju snježnog pokrivača, a koji su u nadležnosti lokalne uprave.

"Opštinska uprava Lopara, u saradnji sa mjesnim zajednicama organizuje zimsku službu tako da mještani lokalne puteve čiste svojim traktorima, a opština im obezbjeđuje pogonsko gorivo, dok čišćenje užeg centra opštine obavlja firma za zimsko održavanje", rekao je Savić.

On je napomenuo da se za potrebe čišćenje snijega lokalne putne mreže dužine 500 kilometara i samog naselje Lopara iz lokalnog budžeta na godišnjem nivou izdvaja se 25.000 KM.

Društvene mreže