log in

Prodajna izložba slika za pomoć dječaku Miši Periću /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vođeni idejom da je tvoje samo to što daš, Koalicija Kolosi osmislila je izložbu humanitarnog karaktera kako bi uz pomoć dobrih ljudi nabavila dva slušna aparata dječaku  Miši Periću iz Velike Obarske, a čija je vrijednost  2.600 maraka.

Prema riječima Milorada Jovića, Koalicija KOLOSI nikada do sad nije se bavila humanitarnim radom, jer prije svega želi da zagovaranjem  i  ažurnim radom obezbijedi usvajanje i poštovanje prava osoba sa invaliditetom, međutim, mali Miša je izuzetak, jer je u prethodnom periodu dao ogroman doprinos u njihovoj kampanji Ponosni na sebe, a takođe se radi o talentovanom dječaku koji živi u teškim životnim  uslovima  i  zaslužuje pomoć cijelog društva.

Jedanaestogodišnji dječak Mišo Perić rođen je sa teškim oštećenjem sluha i do sad je koristio jedan slušni aparat koji nije u dovoljnoj mjeri  pomogao  Miši  u raspoznavanju riječi i glasova, međutim, kako tvrdi njegov otac, on je uprkos teškim zdrvastvenim problemima, uporan i aktivan i ne želi da život pored njega prolazi u nijemim slikama.

Jedna od posjetilaca današnje izložbe Gordana Stupar,  smatra da  na ovakvim događajima prvenstveno mora svako od nas pokušati da izleči ličnu invalidnost, a to je prevazići sebičnost i biti saosećajan sa potrebama  drugih i pomoći im  kako bi imali život dostojan čovjeka.

Na današnjoj izložbi osim  radova  dječaka Miše  Perića iz Velike Obarske,prezentovano je I oko 50 radova  gluve i nagluve djece, inače članova udruženja, međutim, devet umjetničkih  radova  domaćih autora bila su poklon  ustanova I udruženja  iz Bijeljine.

Društvene mreže