log in

Bijeljina nije zaboravila 2014. godinu: 10.000 KM za pomoć Bihaću /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Grad Bihać je poslednjih mjeseci suočen sa veoma teškom situacijom, pogodjen tzv migrantskim talasom  I prepušten sam sebi u rješavanju brojnih problema.

Tim povodom Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić je na sastanku sa Gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, uručio 10.000 km kao vid pomoći Bijeljine  gradu Bihaću imajući u vidu složenost problema ali  I pomoć bišćana Semberiji u vrijeme poplava koje su zahvatile ovo područje 2014 godine.

Iako postoje najave da će s proljećem priliv migranata  u Bijeljinu biti intenziviran Gradonačelnik Mićić je ocijenio da migrantima nije cilj niti Bijeljina, čak ni Bihać već isključivo Zapadna Evropa, tako da  nema mjesta strahu I špekulacijama. Gradonačelnik Mićić je ocijenio da  je Bihać, na žalost, prepušten sam sebi u rješavanju tih problema, da se najčvršća prijateljstva stvaraju u najtežim situacijama I s tim u vezi apelovao I na ostale načelnike I Gradonačelnike da pomognu Gradu Bihaću. Prema riječima  Gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, Bijeljina je prvi grad koji je ponudio nesebičnu pomoć  ovom gradu.

Očigledno je da Bihać ne može sam riješiti problem koji opterećuju žitelje ovog  grada bez pomoći šire društvene zajednice, da će pomoć Gradonačelnika Mićića biti podstrek I ostalima da se humanitarnim akcijama  uključe u prevazilaženje ove nezavidne situacije. 

Društvene mreže