log in

Povećana potražnja za ogrevom – Gradska toplana radi bez prekida /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mnogi gradjani što zbog finansijske  nemogućnosti, što zbog  nešto veće cijene ogrjevnog drva  I uglja u odnosu na neke ranije periode, smanjili su  poručene količine ogrijeva.

Prodaja je krenula već sredinom ljeta  uz želju mnogih da zima bude temperaturno veoma blaga I dosta kraća.  Kako to obično biva, ne bude uvijek kako čovjek snuje pa je u ove praznične dane,  sa padom temperatura ispod nultog podioka  intenzivirana potražnja za ogrijevom. Kupuje se I na džakove I na tone uz želju da isporuka često puta bude promptna što stvara velike problem distributerima jer  je nemoguće svima istovremeno izaći u susret.

Zbog  preorijentisanosti  jednog dijela proizvodjača ka izvozu na tržištu ogrijeva  ove sezone je  primjetan nedostatak –peleta što je izazvalo velike razlike u cijenama u odnosu na prošlu godinu pa su mnogi potrošači prinudjeni da se vrate tradicionalnim načinima ogrjeva. Od ogrjevnog drveta najtraženiji su  bukva, hrast, cer I bagrem , dok je interesovanje za vrste uglja proporcionalno cijeni istog..  Mnogi distributeri prilikom distribucije ogrjeva,  nude posebne pogodnosti panzionerima kao najosjetljivijoj I najranjivijoj kategoriji društva, ali I svim ostalima koji se odluče za veće količine ogrijeva.

Kada  je u pitanju ugalj, prodavci  tvrde  da  su trenutno  na ovom tržištu su u ponudi  drveni ugalj Stanari i Kreka dok je kameni ugalj Mezgraja na osnovu potražnje te po odnosu cijene I kaloričnosti odn kvaliteta istog  najpovoljniji a samim tim I najtraženiji. Iz JP Gradska toplana Bijeljina ističu da vrše uredne isporuke toplotne energije korisnicima ted a do sada nisu zabilježeni kvarovi I prekidi u snabdijevanju potrošača. Mladen Krasavac  direktor Gradske toplane u fono izvještaju za našu televiziju naglašava da su obezbijedjene dovoljne zalihe energenata do kraja grejne sezone.

Kako bi svim svojim korisnicima usluga I potrošačima maksimalno izašli u susret  I omogućili što ugodnije praznične trenutke Krasavac napominje da  su snabdijevanje toplotnom energijom  u vrijeme praznika I izraženih niskih temperaturac produžavali  po nekoliko časova mimo utvrdjenog roka rada toplane

Društvene mreže