log in

U ovoj godini nabavka nove opreme za Civilnu zaštitu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Katastrofalne poplave 2010. i 2014. godine pokazale su da mogućnost bolje zaštite područja Semberije od poplava mora biti prioritet.

Višemilionska šteta koju je velika voda nanijela domaćinstvima, privrednim subjektima i poljoprivredi još uvijek se sanira, a da bi se eventualne elementarne nepogode, dočekale spremnije, u Civilnoj zaštiti grada Bijeljina preduzimaju sve neophodne mjere.Tako su u prošloj godini uložena značajna sredstva za nabavku nove opreme i obuku pripadnika ove službe. U Civilnoj zaštiti kažu da je i u ovoj godini planirana nabavka opreme kojom će dodatno biti unaprijeđen rad ove jedinice.

-Planirana je nabavka još dva čamca sa opremom, ali i ručne kratkotalasne radio stanice koje su neophodne za vanredne situacije.

U sedam specijalizovanih gradskih jedinica i dvadeset raspoređenih po seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju plavnim područjima uz rijeke Savu i Drinu, angažovano je oko 1.600 pripadnika Civilne zaštite grada Bijeljina. Značajan je iangažman Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Bijeljina, a u ovoj godini u budžetu grada Civilna zaštita Grada Bijeljina zajedno sa vatrogascima imaće na raspolaganju više novca.

Pored opremanja jedinica Civilne zaštite, radilo se i na obuci pripadnika Civilne zaštite.

"Prioritet je zaštita ljudskih života i materijalnih dobara pa će se i dalje kontinuirano raditi na obuci i podmlađivanju pripadnika ove jedinice", kaže Marjanović.

Društvene mreže