log in

Dječaku Miši Periću uručeni slušni aparati /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zasijao je osmjeh na licu jedanaestogodišnjeg dječaka Miše Perića, kada su mu danas stavljeni slušni aparati koje su mu uručili predstavnici Koalicije „Kolosi“, koja je bila organizator humanitarne akcije, kroz koju su prikupljena donatorska sredstva za nabavku dva slušna aparata potrebna Miši, a čija je vrijednost oko 2.600 KM.

Radost ne krije ni dječakov otac. Uprkos tome što ima oštećenje sluha 95 odsto, Mišo je kaže njegov otac Mile, veoma aktivno i vrijedno dijete.

Najveći iznos sredstava kroz ovu humanitarnu akciju uplatila je JU Vrtić „Čika Jova Zmaj“. Novac su prikupili roditelji djece vrtićkog uzrasta ali i radnici ove ustanove kroz akciju „ uljepšaj nečije djetinjstvo“.

Kako bi pomogla ovom dječaku Koalicija Kolosi je kroz humanitarne aktivnosti koje je propratila i prodajna izložba slika, te donacijama pojedinaca i ustanova ali i sredstvima koja je izdvojila Koalicija, ostvarila prethodno zacrtani cilj pa tako i san dječaka Miše. Tehnički sekretar Koalicije Kolosi Milorad Jović kaže, da je nakon realizovane akcije na računu ostalo još 1.280 KM što će biti usmjereno i drugoj djeci iz Udruženja gluvih i nagluvih kojima je pomoć potrebna

Koalicija Kolosi je kaže Jović po prvi put organizovala humanitarnu akciju, ali ubuduće naglašava neće, jer se kako ističe, koalicija zalaže za poštovanje i uvažavanje prava osoba sa invaliditetom, da u skladu sa zakonom imaju pravo na besplatna ortopedska pomagala.

U Udruženju gluvih i nagluvih u Bijeljini je 15 djece sa oštećenjima sluha, podsjećaju iz Koaliciji Kolosi.

Društvene mreže