log in

Uskoro nastavak radova na zaštiti Semberije od poplava /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvi čovjek Bijeljine i resorni ministar Boris Pašalić razgovarali su danas o izgradnji drinskog nasipa u Bijeljini i nastavku regulacije korita rijeke Janje.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine, ministar Boris Pašalić rekao je da će već naredne sedmice biti otvoren javni poziv za uređenje korita rijeke Janje u dužini od  1,8 kilometara, čija je procijenjena vrijednost radova  oko 5 miliona maraka. Dodao je da je potrebno ubrzati početak izgradnje drinskog nasipa u Semberiji.

Za eksproprijaciju zemljišta potrebno je izdvojiti oko 2,1 milion maraka. Dio novca je obezbijeđen kaže gradonačelnik i dodaje da je danas dogovoreno i da se krene u izgradnju obaloutvrde.

Bilo je riječi i o realizaciji projekta navodnjavanja u Crnjelovu, kojim će u prvoj fazi biti obezbijeđen sistem za navodnjavanje na oko 400 hektara. Javni poziv za izvođenje ovog posla je raspisan, a radovi na terenu trebalo bi da počnu već u martu.

Mićić je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Pašalića imajući u vidu, da je kaže Mićić Bijeljinu posjetio ministar iz novog saziva Vlade Srpske, koji je kako je naglasio najbitniji za Semberiju, koja je poljoprivredni kraj. U narednom periodu boraviću veoma često u Semberiji, koja je za nas sa aspekta poljoprivredne proizvodnje najvažnije područje, poručuio je Pašalić. Tokom posjete Bijeljini ministar je danas održao i prvi radni sastanak sa rukovodstvom JU Vode Srpske. Stanje u vodoprivredi Srpske je zadovoljavajuće, ali može biti i bolje, ocijenio je Pašalić.

Svi poslovi čija je realizacija planirana kroz projekat hitnih mjera zaštite od poplava biće ugovoreni tokom ove godine, a prema planu trebalo bi da budu završeni u naredne dvije godine, kažu u Vodama Srpske.

Društvene mreže