log in

Mljekari definisali prioritete za raspodjelu podsticaja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas je u Bijeljini održan godišnji sastanak Udruženja proizvođača mlijeka i uzgajivača goveda RS na kojem su mljekari utvrdili prijedloge za raspodjelu agrarnog budžeta Srpske i novom Pravilniku za podsticaje, koje će iznijeti na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva.

U Udruženju proizvođača mlijeka i uzgajivača goveda RS definisali su prioritete. Traže da podsticaji za mlijeko ostanu 30 feninga po litru, da podsticaj za priplodne junice iz reprocentara bude u visini od 1.000 KM, a za tovnu junad 300 KM.

Na farmi Čedomira Borojevića  u Šamcu je 400 grla, od toga 150 je muznih. Kaže da bi farmerima od velike koristi bilo otvaranje reprocentara na domaćim gazdinstvima jer bi na taj način održali proizvodnju i podigli je na veći nivo.

Na farmi Arifagića u Kozarcu kod Prijedora je 1.300 grla i najveći su proizvođači mlijeka u RS, a planiraju širiti proizvodnju.

Poljoprivrednici su zahtjeve za resorno ministarstvo pripremili, pa se nadaju da će kako kažu sredstva namijenjena podsticajima biti ravnomjerno raspodijeljena.

Opširnije pogledajte u redovnom izdanju emisije Život sela, u nedjelju od 14 časova

Društvene mreže