log in

Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljina je kao prioritet razvoja stavila uređenje industrijskih zona,  te otvaranja novih radnih mjesta.

Shodno tome, Grad je  definisao i lokacijski odredio četiri industrijske zone, a da su  u zonama 2 i 3 jasno uočavaju pozitivni pomaci, potvrđuju I  poslednji  podaci, od ukupno  38 građevinskih parcela u Industrijskoj zoni 2,  već je  prodato 35 , dok su  još tri parcele ostale neprodate.

Industrijske zone u Bijeljini pretvorene su  u veliko gradilište, s obzirom na to da je broj zainteresovanih investitora za otvaranje fabričkih pogona svakim danom sve veći.  Shodno tome, Grad je definisao 4 industrijske zone koje imaju ulogu nosioca privrednog razvoja  na području bijeljinske regije. A prema riječima Dejana Savića, načelnika Odjeljenja za privredu, trenutno se vode aktivnosti stavljanja u funkciju  industrijske zone dva.

Dobra infrastruktura i pristupačne cijene parcela najbolji su  način da se u industrijske zone privuku investitori,  sto potvrđuje I činjenica  da je Gradska uprava obezbijedlila  smanjanje komunalnih taksi I naknada za proizvodne djelatnosti , kao I olakšice  prilikom plaćanja za uređenje gradjevinskog zemljišta..

Osim  aktivnosti na području industrijske zone dva, uporedo se uređuje I industrijska zona tri. Dok na području industrijske zone jedan  uveliko rade postojeći pogoni. A uređenje industrijske zone 4 planira se za naredni period.

Podsjećamo, da je Gradska uprava Grada Bijeljina u saradnji sa bratskim gradom Zrenjaninom, osmislila industrijske zone po ugledu na  savremeni izgled industrijskih zona u Zrenjaninu, smatrajući da je to dobar primjer kako I na koji način se jača domaća industrija I privreda... Pošto je Zrenjanin poznat širem regionu kao magnet za investiture, u Bijeljini postoji težnja gradskih čelnika da I na području naše lokalne zajednice stvore se uslovi  za otvaranje novih fabrika koje bi zapošljavale domaće stanovništvo  I na taj način jačale životni standard naših sugrađana.

Društvene mreže