log in

Počela prodaja dozvola za sportski ribolov /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom prošle godine sportsko ribolovno društvo Riba prodalo je 855 dozvola I oko 200 dozvola koje su podijelili besplatno  mladim članovima do 14.godina.

Shodno tome, ovo društvo  2018. ocjenjuju jako uspješnu godinu, jer se  osim rekordnog broja dozvola mogu pohvaliti brojnim aktivnostima koji se odnose na nabavku  savremene opreme I  poribljavanje ribljeg fonda na području Semberije.

U prethodnom periodu izdato je ukupno devet  novčanih kazni  osobama koje nisu posjedovale dozvolu za ribolov, a njihov  iznos kreće se od 300 pa sve do tri hiljade  maraka. A tim mjerama značajno je doprinjela savremena oprema.

Ovih dana krenulo se sa porodajom dozvola za  sportski ribolov, a koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske. Dok su   cijene su ostale nepromjenjene, podjsećaju iz Sportskog ribolovnog društva Riba.

Sportsko ribolovno društvo "Riba", osim prodaje dozvola, trenutno intenzivno vrši kotrolu na terenu sa ciljem suzbijanja krivolova, kao i očuvanja ribljeg fonda, a planirano je i poribljavanje u skladu sa finansijskim mogućnostima i vremenskim uslovima. Istovremeno, ovo društvo ima namjeru da naplati štetu od nadležnih za  uređenje kanala Dašnica, jer je prema njihovim riječima, pričenjena šteta u visini od 16.000 maraka,  nakon prošlogodišnjeg poribljavanja ribljeg fonda, u periodu početka rekonstrukcije  kanala Dašnica.

Društvene mreže