log in

Udruženje "Zavet" organizuje kurseve ruskog jezika

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Udruženje građana Srpsko-ruska zajednica "Zavet" iz Bijeljine pozvalo je zainteresovane za učenje ruskog jezika da u četvrtak, 31. januara, prisustvuju pripremnom sastanku pred početak kurseva koje organizuje ovo udruženje.

Sastanak će biti održan u Centru za kulturu Bijeljina s početkom u 18.00 časova, da bi se odredile grupe, odnosno nivoi izučavanja ruskog jezika od A1 do B2, najavili su iz Udruženja.

Sekretar Udruženja Slobodan Trifković rekao je Srni da je za polaznike kurseva ruskog jezika u Bijeljini organizovana nastava prema programu i udžbenicima državnog Instituta "Puškin" u Moskvi.

"Polaganje ispita u Ruskom domu u Beogradu pred profesorima iz Rusije je krajem maja i početkom juna, a polaznici kurseva stiču međunarodno priznati sertifikat", dodao je Trifković.

Trifković je rekao da udruženje "Zavet" organizuje kurseve ruskog jezika od 2009. godine i da je zainteresovanost iz godine u godinu sve veća.

Udruženje, kako je rekao, osim organizovanja kurseva ruskog jezika, intenzivno radi na oživljavanju bratskih veza srpskog i ruskog naroda, na promovisanju srpske tradicije i kulture u Rusiji, te organizuje putovanja u Rusiju.

Društvene mreže