log in

Druženje 16. februara, prihod od tombole za pomoć povratnicima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zavičajno okupljanje Tuzlaka u Bijeljini biće održano 16. februara, a prihod od organizovanja tombole biće usmjeren za pomoć povratnicima koji žive u Tuzli, najavio je predsjednik Organizacionog odbora za druženje Tuzlaka Danijel Perić.

"Većina naših sugrađana još nije uspjela da obnovi kuće i da riješi imovinske probleme, tako da se trudimo da im pomognemo u skladu sa našim mogućnostima", rekao je Perić novinarima nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi Bijeljine koja je pokrovitelj tradicionalnog godišnjeg druženja Tuzlaka.

On je podsjetio da Zavičajno udruženje Tuzlaka djeluje četiri godine i trude se da sve njihove aktivnosti budu od društvene koristi.

"Bijeljina je naš novi dom, ovdje je većina nas stekla nove prijatelje i osnovala porodice, ali naš zavičaj je nešto posebno za nas i trudićemo se da u budućnosti sačuvamo naše običaje i tradiciju", istakao je Perić i pozvao Tuzlake i njihove prijatelje iz Bijeljine da dođu na druženje.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da u gradu djeluju brojna udruženja čiji je rad izuzetno koristan, a zavičajna udruženja Ilijašana i Tuzlaka su naročito usmjerena na čuvanje tradicije i kulture nekadašnjih zavičaja.

Mićić je najavio finansijsku podršku Gradske uprave za izradu monografije o događajima na početku ratnih zbivanja u Tuzli, stradanju u "tuzlanskoj koloni" i ezgodusu Srba iz tuzlanske regije.

Druženje Tuzlaka 16. februara u Bijeljini biće održano u salonu "Grand".

Društvene mreže