log in

Anonimni darodavac poklanja 2.000 KM za treće ili četvrto novorođenče /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U moru negativnih informacija, da nas je sve manje, da polako nestajemo sa ovih prostora, vijest da   će bogastvo anonimnog  donatora poslužiti u podsticanju nataliteta u Srpskoj izavala je ogromnu pažnju javnosti , jer  nije zanemarljiva suma u visini od dvije hiljade maraka namjenjena je za svako rođeno treće I četvrto djete u ovoj godini, međutim, u cijeloj ovoj priči postoje određeni I uslovi koje moraju ispoštovati  zainteresovani roditelji.

Ovaj zaista human gest dočekan je sa pozitvnim komentarima, međutim,  značajan dio domaće javnosti nagnao je I  na razmišljanje, da li je zaista  krajnje vrijeme da se uradi nešto ozbiljno u smislu unapređenja pronatalitetne  politike na nivou Srpske. Gosti u emisiji Aktuelno iznjeli su podatke kako I na koji način  Vlada RS u saradnji sa resornim  ministarstvom  sprovodi Zakon o dječijoj zaštiti I porodičnim pravima, međutim, dobrim dijelom svi učesnici su se složili da je potrebno, osim zakonskih mjera, oformiti strategiju koja bi mjenjala svijest kod mladih ljudi, kako bi napustili postojeći trend koji propagira nerađanje ili pak rađanje samo jednog djeteta.

Iz svega rečenog proizilazi da ne postoji I ne može da se praktikuje  system življenja – ili – ili, jer mladi ljudi u trci za komforom, karijerom I ličnim zadovoljstvima, vrlo često zaboravljaju das u djeca jedina prav istinska sreća, I da ulogom roditeljima postavljaju lični život na novi put.. I samo na taj način društvo će doživjeti preobražaj.

Društvene mreže