log in

U prošloj godini za šest odsto manje krivičnih djela /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina broj krivičnih djela u prošloj godini je smanjen za oko šest odsto u odnosu na 2017, rekao je danas načelnik uprave Žarko Ćosić.

Ćosić je na konferenciji za novinare o rezultatima rada za 2018. naveo da su evidentirana 1.044 krivična djela, od čega 861 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 79 privrednog kriminaliteta, te po 52 iz oblasti zloupotrebe droga i bezbjednosti saobraćaja.

On je bezbjednosnu situaciju na području Policijske uprave Bijeljina u prošloj godini ocijenio kao zadovoljavajuću, ističući da su policijski službenici preduzeli značajne aktivnosti s ciljem uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala.

Ćosić je najavio da će u narednom periodu biti pojačano prisustvo policije na terenu, kao i saradnja sa lokalnom zajednicom, te pozvao građane da sarađuju davanjem korisnih informacije.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je da su policijski službenici u prošloj godini evidentirali 1.044 krivična djela, nadležnim tužilaštvima podnijeli 915 izvještaja protiv 848 lica, od kojih je 165 povratnika u izvršenju krivičnih djela i 34 maloljetnika.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta izvršeno je ukupno 861 krivično djelo, a nadležnim tužilaštvima podneseno 769 izvještaja protiv 667 lica. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela je oko 70 odsto", naveo je Kovrlija.

Kada je riječ o oblasti zloupotrebe droga, Kovrlija je dodao da su otkrivena 52 krivična djela i podneseno 35 izvještaja protiv 44 lica.

"Broj otkrivenih krivičnih djela veći je za oko dva odsto, a prijavljenih lica je više za oko 2,5 odsto odnosu na 2017. godinu", rekao je Kovrlija

Društvene mreže