log in

Tomić: Početak proslave 800 godina samostalnosti SPC

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svetosavska akademija koja je večeras održana u Ugljeviku početak je proslave velikog jubileja - 800 godina od proglašenja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, rekao je novinarima predsjednik Svetosavska omladinske zajednice /SOZ/ Ugljevik Marko Tomić.

Tomić je naveo da su u kulturno-umjetničkom programu učestvovali učenici Osnovne škole "Aleksa Šantić" i srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović-Alas", kao i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" iz Ugljevika.

Svetosavska akademija u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja održana je u ugljevičkom Centru za kulturu, 12. put u organizaciji SOZ-a.

Tomić je rekao da SOZ djeluje pri Hramu Svete Petke Paraskeve, a okuplja 50 članova, učenika osnovnih i srednjih škola koji organizuju i realizuju brojne humanitarne aktivnosti u opštini.

Starješina hrama Svete Petke Paraskeve protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović izrazio je zadovoljstvo što je Svetosavka akademija postala tradicija i u Ugljeviku.

"Sveti Sava je naš najveći svetitelj, prosvetitelj i učitelj, onaj koji se moli za srpski narod i koji nas vodi Hristovim putem ka vječnom spasenju", rekao je Pajkanović.

Društvene mreže