log in

Izradom novog Pravilnika do efikasnijeg rješavanja problema građana /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

On line servis, putem kojeg građani mogu prijaviti komunalni problem, radi pozitivno, kako tvrde u Gradskoj upravi.

Jer prema riječima Zorana Ranilovića, šef Odsjeka za informacione tehnologije grada Bijeljina, system 48 zaprimio je 94 prijave tokom prošle godine, koje su gotovo sve riješene od strane onih koji su za te probleme  nadležni.

Jednostavno rečeno, umjesto da, kako bi svoj problem prijavili odlaze u neko od javnih preduzeća ili u neko od odjeljenja u gradskoj upravi, dovoljno je da građani popune formular I u roku od 48 sati dobijaju odgovor. Međutim, vrlo brzo očekuju se neke izmjene koje će još više unaprijediti ovaj system prijava od strane građana.

Zajednička tema, prema riječima Ranilovića, planiranih sastanaka tokom izrade novog Pravilnika biće bolja međusaradnja I ažurnost nadlužnih službi  u riješavanju aktuelnih problema građana.

Nerijetko se dešavaju neobične situacije tokom  kontakta sa građanima I obrade njihovih žalbi, od toga da korisnik nije zadovoljan odgovorom ili riješenjem do nesvakidašnjih žalbi koje su u velikoj mjeri banalne I kao takve neriješive.

Slijedeći pozitivna iskustva iz lokalnih administracija u susjednoj Srbiji, Gradska uprava Grada Bijeljina prva je u cijeloj BIH uvela servis za prijavu komunalnih problemma “SISTEM 48”. Međutim, nakon šest godina imamo još par primjera  lokalnih zajednica  u Srpskoj koje su uvele sličan  system saradnje sa građanima. Međutim, može se reći da je Bijeljina u mnogim stvarima pionir I da neprestano usavršava system rada gradske administracije, a u najavi su  I  novi projekti koji će se realizovati tokom ove godine.

Procedura prijavljivanja  je jednostavna, jer system 48 funkcioniše tako da građani problem mogu prijaviti posredstvom portala servisa i zvanične internet prezentacije Bijeljine, na šalteru “Sistem 48” u sjedištu Komunalne policije i na telefon 209-030. A sve obrađene prijave su javno dostupne na portalu Sistem48 u dijelu za pregled prijava.

Društvene mreže