log in

Učenici i prosvjetari proslavili školsku slavu

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici, studenti i prosvjetari bijeljinskih osnovnih i srednjih škola i fakulteta proslavili su danas školsku slavu Svetog Savu vjerskim obredom, podjelom priznanja i prigodnim umjetničkim programom u školskim objektima.

U Gimnaziji "Filip Višnjić" nagrađena su tri zaposlena i sedam talentovanih učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima znanja i u sportu, čime su doprinijeli promociji škole koja u ovoj godini obilježava 100 godina rada.

Kum slave i bivši učenik bijeljinske Gimnazije Stefan Mitrović sa ponosom je istakao čitav vijek uspješnog rada ove obrazovne ustanove i ocijenio da ona svojim radom doprinosi razvoju i ugledu grada i Republike Srpske.

Jedan od nagrađenih radnika, profesor istorije Radica Drinić, koja ove godine odlazi u penziju, rekla je novinarima da su nagrada prosvjetarima generacije uspješnih mladih ljudi u čijem su stasavanju učestvovali.

Među nagrađenim gimnazijalcima su reprezentativka BiH u šahu Jelena Tomić, Milan Josić koji učestvuje na Svjetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu, talentovani matematičari, fizičari i pisci, kao i sportisti.

Svečano je bilo i u Ekonomskoj školi u Bijeljini koja obrazuje 607 učenika. Direktor škole Duško Đurić rekao je novinarima da su prvi put ove godine, zahvaljujući dugogodišnjem kumu slave Saši Milosavljeviću, podijeljene nagrade najuspješnijim učenicima, profesorima i svim penzionerima škole.

"Mnogo je uspjeha postignuto u prethodnoj godini, osvajanje republičkih takmičenja iz znanja i sporta, učešće na kulturnim manifestacijama u gradu, postavljanje dvije pozorišne predstave, a naši učenici vrlo su aktivni i u humanitarnom radu", naveo je Đurić.

Kum slave Saša Milosavljević povalio je rad Ekonomske škole u Bijeljini, koja, kako je rekao, decenijama uspješno obrazuje mlade ljude u duhu svetosavlja.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Društvene mreže