log in

Na februarskoj sjednici o povećanju cijene odlaganja otpada /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvo ovogodišnje zasijedanje Skupštine Grada Bijeljina biće održano u utorak 5. Februara, odlučeno je na danas održanom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka koje participiraju u Skupštini grada.

Biće ovo 24. Redovna sjednica Gradskog parlamenta za koju je predloženo tridesetak tačaka dnevnog reda. Ipak, čini se da će najveću pažnju javnosti, pa i raspravu odbornika na narednom zasijedanju izazvati odluka o povećanju cijene odvoza i deponovanja komunalnog otpada u Bijeljini. Ako ova odluka prođe u Skupštini, biće to novi namet za građane Bijeljine, ocjenjuju u Klubu odbornika SNSD-a.

Povećanje najmanje za 10 odsto

Podsjetimo iz preduzeća Eko-dep su i ranije ukazivali da je aktuelna cijena deponovanja komunalnog otpada nerentabilna za poslovanje ovog preduzeća, imajući u vidu činjenicu da se godišnje ne sakupe dovoljne količine otpada na regionalnoj deponiji. Prema riječima opozicionih odbornika u Skupštini Grada Bijeljina, predložena odluka predviđa povećanje cijene prikupljanja i deponovanja komunalnog otpada.

Prema najavama, pripremni sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka u Skupštini grada biće održan dan prije sjednice.

Društvene mreže