log in

Turistička organizacija RS na sajmovima u Ljubljani i Istanbulu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Turistička organizacija Republike Srpske će učestvovati na Međunarodnim sajmovima turizma "Natour Alpe Adria" koji se održava od 30. januara do 2. feberuara u Ljubljani i "Emitt" koji se održava u Istanbulu od 31. januara do 3. februara.

U susret Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija RS vrijhedno se priprema za učešće, kako bi i ove godine njihov štand zablistao dobrom utrističkom i gastro ponudom i na taj način privukao interesovanje gostiju.

Iz Turističke organizacije Srpske kažu da veliku pažnju poklanjaju banjskom  potencijalu  koji prepoznat kao kamen razvoja domaćeg turizma.

Prema podacima  TORS naše krajeve posjetili su gosti čak iz 46 zemalja širom svijeta, a ono što je zadatak za naredni period jeste realizacija Projekat „In your pocket“,  koji prepoznat  kao strateški korak u dovođenju mlađe populacije. Međutim, istovremeno se radi na proširenju smještajnog kapaciteta.

Prema riječima Nade Jovanović, direktorice TO RS, za domaći turizam jako je važno da se registruju smještajne jedinice, kako bi na taj način punio  budžet i razvijao  turizam.  Što se tiče najposjećenijih mjesta u Srpskoj  ističu se Banja Luka, Rafting centar Foča, Trebinje i Višegrad, Jahorina i Kozara.

Društvene mreže