log in

„Elektro-BN“: Nastavljen pozitivan trend smanjenja distributivnih gubitaka /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Efikasnim radom, modernizacijom I rekonstrukcijom mreže u Zavisnom elektro distributivnom preduzeću “Elektro – Bijeljina”,tokom proteklih 10-ak godina zabilježen je trend konstantnog smanjenja gubitaka   sa nekih 20% koliko su iznosili  u 2016, taj procenat sveden  na nekih 7,7% tokom prošle godine što na kraju krajeva predstavlja značajne finansijske resurse.

Ovaj indeks gubitaka od 7,7% je značajno manji od evropski dozvoljenih gubitaka  električne energije od 11% i rezultat je  odgovornosti radnika I napora menadžmenta ovog preduzeća koji je u takvim okolnostima neminovno rezultovao poslovnim uspijehom I povećanim obimom investicija.

Zavisno elektrodistributivno preduzeće organizovano je u 5 sledećih radnih jedinica u dva grada I 11 opština , Bijeljina, Zvornik, Ugljevik, Bratunac  I Vlasenica sa preko 110.000 krajnjih kupaca u okviru distributivne mreže. U proteklom posmatranom periodu od 10 godina, registrovano je permanentno  povećanje potrošnje električne energije sa približno istim brojem korisnika, što potvrdjuje mišljenje da su potrošači električnu energiju prepoznali nao najjeftiniji energent

Na temelju pozitivnih rezultata I dosadašnjeg kvaliteta poslovanja U Elektro Bijeljini su u okviru poslovnih projekcija u naredne tri godine sebi postavili visoke standarde.

Govoreći o strateškim izazovima Arsenović je podsjetio da je u toku postepena reorganizacija   elektroprivrede koja će pored ostalog unijeti odredjene novine u poslovanju putem razdvajanja  distributera, snabdjevača  I proizvodjača električne energije. Pored ovog procesa uporedo će se odvijati I process nove sistematizacije radnih mjesta. Arsenović ističe da ta sistematizacija  neće nužno  značiti I gubitak radnih mjesta.

Arsenović napominje da se  najavljena reorganizacija vrši po zahtjevima evropskog energetskog sektora kako  bi se efikasnost podigla na još veći nivo I realizovali  krupni investicioni zahvati u narednom periodu.  

Društvene mreže