log in

Ugljevik: Potpisani ugovori o otkupu stanova za boračke kategorije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, u ime opštine danas je potpisao ugovore o otkupu stanova za 22 porodice invalida rata i poginulih boraca VRS tokom poslednjeg rata.

Ovi stanovi su dodijeljeni tim porodicama  tokom proteklog perioda. Potpisnici ovog ugovora stiču mogućnost da dodijeljene stanove  uknjiže na sebe, jer su zakonskim aktima porodice ovih kategorija oslobodjene plaćanja otkupa. Ovo je samo dio pomoći kroz   koju,  kontinuirano  ova opština iskazuje brigu o potomcima I porodicama palih boraca.

Pored  rješavanja stambenih problema  tokom proteklih godina pružana je nesebična pomoć u rješavanju osnovnih egzistencijalnih problema   I višečlanim porodicama demobilisanih boraca.

Gajić Sara iz Bogutova sela, majka palog borca,  jedan je od potpisnika ovog ugovora, teško je suzdržavala emocije prilikom  potpisivanja ovog ugovora.

80-to godišnji Jovica Djokić, otac palog borca, I sam učesnik rata, ističe da nema riječi kojima bi opisao ovaj trenutak,  napominjući da će ovaj stan mnogo značiti njegovim unucima da svoj život mogu organizovati u znatno boljim uslovima u odnosu na one u kojima sad žive.

U boračkoj organizaciji Ugljevik napominju da je Tokom otadžbinsko odbrambenog rata od 1992-1995, 301 borac sa teritorije opštine Ugljevik je položio svoj život za Republiku Srpsku. Shvatajući brigu o porodicama poginulih boraca kao svoju prioritetnu obavezu, ističu da je do sada riješeno 149 zahtjeva za dodjelu stana ili  pomoć pri gradnji kuća ako se radi o porodicama izbjeglih I raseljenih lica. U prikupljanju  I pružanju pomoći pridružili su se I neki privredni subjekti sa područja ove opštine, prije svih Rudnik I termoelektrana. Prema riječima Jovana marinkovića, predsjednika boračke organizacije opštine Ugljevik, u najskorije vrijeme biće realizovano još nekoliko zahtjeva za dodjelom stambenih jedinica porodicama iz ove kategorije.

Društvene mreže