log in

„Šećerana“ u stečaju na licitaciji za 10 miliona maraka /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na današnjoj Skupštini povjerilaca Šećerane, koja je održana u Osnovnom privrednom sudu u Bijeljini, pojavili su se i predstavnici turskih kompanija Soltist i Sarijal koje nakon decembarske skupštine nisu uplatile depozit u iznosu od 50.000 KM što je bio zakonski uslov kako bi postale vlasnici imovine bijeljinske Šećerane.

Prema riječima predstavnika povjerilaca Fabrike šećera Faika Muhića, pravni zastupnik turskih kompanija izjasnio se pred Skupštinom da neće uplatiti depozit , ali da su spremni da plate imovinu po kupo-prodajnoj cijeni. Skupština povjerilaca bijeljinske fabrike šećera odlučila je danas da se pristupi prodaji Šećerane kao tehnološke cjeline u najkraćem mogućem zakonskom roku. Tako će Bijeljinska fabrika šećera u stečaju biti ponuđena na licitaciji krajem februara za 10 miliona KM.

Svako, pa i strani investitori moraju poštovati zakone BiH, a onaj ko to ne poštuje ne može biti ozbiljan kupac, zaključio je Muhić.

Ishod sa današnje Skupštine povjerilaca nije iznenadio bivše radnike Šećerane.

Goran Vajkić, koji je već odavno zainteresovan za kupovinu imovine fabrike i pokretanje proizvodnje u Šećerani stava je da se kupcu koji nije uplatio depozit  ne mogu naknadno dati prava da učestvuje na licitaciji.

Uslov za učešće na licitaciji je uplata depozita od 50.000 maraka i neće biti razmatrane ponude koje to ne budu ispoštovale, naglašeno je na Skupštini

Društvene mreže