log in

Polovinom godine početak radova na auto-putu Kuzmin-Bijeljina /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

"Dobio sam sve nephodne informacije o situaciji u BiH i Republici Srpskoj" rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Razgovarali smo o saradnji koju intenzivno nastavljamo. Naša trgovinska razmjena dostigla je vrhunac i Srbija je prvi spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, ali i BiH", rekao je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da će Srbija suvencionisati investicije na teritoriji Republike Srpske i učestvovati u razvoju opština Srpske, ali i FBiH ako iskažu interesovanje, dodao je Vučić.Među prvim investicionim projektima uslijediće izgradnja autoputa od Bijeljine do Kuzmina,

"Razgovarali smo o načinima privlačenja investicija što je objektivna teškoća za Dodika, ali nastavićemo program podrške mladim preduzetnicima do 35 godina. Srbija će dati milion evra,a Republika Srpska 500 hiljada evra. Srbija je na sebe preuzela obavezu da izgradi most preko Save", dodao je Vučić.

"U svakom pogledu Srbija brine o Srpskoj", rekao je Milorad Dodik, te dodao da je Srbija najvažniji faktor razvoja u regionu. On je naglasio da nastavljaju da rade i na novim poslovima u privredi. Dodik je istakao da su pritisci na Republiku Srpsku veliki.

"Moj poziv je da se izmaknemo od dnevnopolitičkih tema i da se fokusiramo na važna pitanja. Ne smijemo biti naivni. Mi smo sa zebnjom prihvatali priču o integraciji samoproglašenog Kosova i Albanije. U Briselu je vješto izbjegavana priča da se ovakvo pravo primijeni na Srpsku i Srbiju", dodao je Dodik.

Društvene mreže