log in

Neophodna reorganizacija veterinarske službe /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Veterinarska komora Republike Srpske kao strukovno udruženje doktora veterinarske medicine u Republici Srpskoj osnovana je 2002. godine nakon donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti životinja i veterinarskoj djelatnosti.    

Veterinarska služba u RS, mora što prije biti reorganizovana  kako bi adeekvatno odgovorila izazovima  vremena  I okolnostima u kojima djeluje a sve sa ciljem što jasnije definicije prava I obaveza veterinara I veterinarske struke uopšte smatra dr vet. med Velibor Todorović, koji je ujedno I predsednik Skupštine Veterinarske komore RS.

Todorović napominje da u zemljama okruženja postoje kancelarija odn uredi za veterinarstvo što nije slučaj sa RS. Ova kancelarija bi po prirodi svog djelovanja imala za cilj harmonizaciju propisa I zakonske legislative, kao I unapredjenje efikasnosti I efektivnosti djelovanja same službe  te da kao pravno tijelo  koordinira rad različitih veterinarskih službi.  Prema zaključcima sa ranijih skupštinskih zasjedanja  uočena je nužnost stvaranja odredjenih medjusobno nezavisnih segmenata u okviru službe.

O ovim I sličnim aktuelnostima  biće više riječi na narednoj sjednici  Skupštine veterinarske komore  a domaćin ovog skupa, nakon dužeg perioda  biće Bijeljina.

Opširnije pogledajte u redovonm izdanju emisije Život sela.

Društvene mreže