log in

Pronalazak lijeka za Laforinu bolest očekuje se za godinu i po dana /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lice Lafore najbolje poznaje porodica Gajić, čije su kćerke Milana I Tatjana oboljele o dove  opake  bolesti.

Mlađa kćerka Milana oboljela je u trinaestoj godini i još se bori, a Tatjana je oboljela u petnaestoj godini i izgubila je  životnu bitku kada je imala 23. godine.  Njihova majka, pedijatar Snežana Gajić  vodi bitku već deceniju da Laforinu bolest izbriše sa lica zemlje i najveći su donatori u svijetu za finansiranje lijeka protiv ove rijetke bolesti sa prikupljenih 800.000 dolara.  A dokumentarni film Lice Lafore predstavlja jedan  od načina da se prenese  svima priča  o snazi duha.

Film je ekranizovan na ideju Denisa Bojića, koji smatra da su ispunili misiju i animirali javnost u borbi protiv ove opake bolesti, ocjenjujući da je bez društvene podrške nemoguće riješiti ovako težak problem.

Projekciju višestruko nagrađivanog filma "Lica Lafore" u Bijeljini organizovali su gradska bolnica "Sveti Vračevi" i Kulturni centar Eparhije zvorničko-tuzlanske.A za doktora Sinišu Maksimovića, načelnika bijeljinske bolnice,  projekcija filma u Bijeljini   predstavlja  snažnu podršku koleginici, pedijatru Snežani Gajić i njenoj porodici u borbi protiv ove rijetke bolesti.

Film je rađen u produkciji RTRS-a sa provjerenim timom profesionalaca, sniman je u pet zemalja i odvija se na tri jezika - srpskom, engleskom i francuskom na vrlo zahtjevnoj etičkoj i estetskoj liniji zbog rada sa teško oboljelima.

Društvene mreže