log in

Mićić: Aktivnosti na preko dvadeset projekata u 2019. /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na samom početku nove budžetske godine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić predstavio je 22 značajna infrastrukturnih projekata, koji će biti započeti ili realizovani tokom ove godine.

Poslije desetak godina i nakon uloženih gotovo 100 miliona maraka, polovinom ove godine biće završena izgradnja kanalizacione mreže u Bijeljini, saopštio je danas gradonačelnik Bijeljine. Cijenu vode u Bijeljini nije moguće mijenjati do 2022. Godine, kada se i završava prvi kredit.

"Namjera nam je nakon dužeg odlaganja a zbog nedobijanja dozvole i nemogućnosti da novosadski investitor ovaj posao završi , da gas dovedemo u Bijeljinu ove godine", rekao je Mićić najavljujući da će uskoro biti završena i izgradnja zgrade Centra za socijalni rad.

Investicija će biti i u oblasti sporta i to na Gradskom stadionu, a u toku je i izgradnja socijalnih stanova u Bijeljini, kako bi bili raspušteni kolektivni centri.

Mićić kao jedan od prioriteta izdvaja i osnivanje Poljoprivrednog savjeta ali i pravljenje Akcionog plana za ruralni razvoj kojim je Bijeljini data mogućnost da koristi IPA fondove Evropske Unije za podsticaj poljoprivredi.

"Jedan od najvećih projekata koji smo planirali započeti ove godine je izmještanje Vatrogasnog doma iz Centra grada", kaže Mićić.

"Posljednjih godina mnogo se govorilo i o izgradnji javne garaže", kaže prvi čovjek Bijeljine i dodaje da je u Ulici 27. marta potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose gdje bi bila izgrađena javna garaža sa više spratova, čime će biti riješen problem parkiranja vozila u gradu.

Ove godine trebalo bi da započne i izgradnja nove kasete na regionalnoj deponiji Eko-dep , a regulacija korita kanala Dašnica je projekat koji se sprovodi u saranji sa resornim ministarstvom kaže Mićić i kao prioritet izdvaja izgradnju Drinskog nasipa.

Govoreći o eksproprijaciji zemljišta za potrebe izgradnje Drinskog nasipa, Mićić kaže da je eksproprijacija zemljišta kroz sami centar Janje završena.

"Mora biti završena i kompletna infrastruktura u industrijskim zonama gdje su već prodati svi placevi", naglasio je Mićić. Govoreći o Gradskom pozorištu, gradonačelnik kaže da će tokom godine kroz relokaciju sredstava biti obezbijeđen veći iznos novca za funkcionisanje i rad Gradskog pozorišta.

Od projekata koji su neophodni gradu, a koje Gradska uprave ne može realizovati bez pomoći Vlade Srpske, Mićić izdvaja izgradnju auto-puta od Bijeljine prema Beogradu i od Bijeljine prema Brčkom i Banjaluci, te izgradnju Drinskog nasipa koja je Semberiji neophodna kako bi se u potpunosti zaštitila od poplava. Istakao je i projekat izmještanja Autobuske stanice.

Mićić smatra da je krajnje vrijeme da se preduzeće AD Grad vrati u nadležnost lokalne zajednice.

Govoreći o projektu izgradnje sistema za navodnjavanje u Semberiji čija bi realizacija trebalo da počne već u martu, a za šta sredstva ulažu resorno ministarstvo i dijelom lokalna zajednica , Mićić kaže da će ovim znatno biti unapređenja poljoprivredna proizvodnja na otvorenom.

Govoreći o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Sokolskog doma, gradonačelnik Bijeljine kaže da je Gradska uprava za te namjene izdvojila dio sredstava.

Sudeći prema najavama gradonačelnika, Bijeljina će ove godine biti pravo gradilište, s obzirom da je planom predviđena realizacija brojnih infrastrukturnih  projekata koji će biti od velike koristi za dalji razvoj Grada i unapređenje života građana Bijeljine.

Društvene mreže