log in

Nagrade učenicima za radove o Republici Srpskoj

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za najbolji literarni i likovni rad o Republici Srpskoj na konkursu Gradske boračke organizacije Bijeljine pobijedili su učenici osnovnih škola Anastasija Rankić iz Bratunca i Marko Stanišić iz bijeljinskog naselja Glavičice.

Nagrade za literatne radove osvojili su i Ivana Radman iz bijeljinskog naselja Janja i Nataša Leka iz Bratunca, dok su drugo i treće mjesto u konkurenciji likovnih radova osvojili Marina Kolunija iz Bratunca i Irina Pejić iz Zvornika.

Najbolji učenički radovi o Republici Srpskoj na konkursu Gradske boračke organizacije Bijeljina nagrađeni su danas na svečanosti koja je održana u Centru za kulturu.

Predsjednik komisije za organizovanje 12. konkursa Đorđe Pajić rekao je novinarima da su o temi "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim" iz 11 škola u regiji stigla po tri izabrana literarna i po 20 likovnih radova.

Ovaj konkurs tradicionalno se održava povodom krsne slave Gradske boračke organizacije koja se obilježava 12. februara.

Kao generalni pokrovitelj manifestacije, Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske obezbijedio je za po tri prvonagrađena učenika u konkurenciji literarnih i likovnih radova desetodnevno ljetovanje na Crnogorskom primorju, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Društvene mreže