log in

Lovačko udruženje Semberija proslavilo stogodišnjicu svoga rada /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svake godine na kraju lovne sezone ovo udruženje   organizuje zabavu na kojoj se okupi višr stotina lovaca iz zemlje i regiona.

U ličnoj karti Lovačkog udruženja koje  po   godinama starosti ove godine je  navršilo  punih sto godina  stoji napisano da okuplja 17 lovačkih sekcija  sa područja Semberije. A svaka od njih broji oko hiljadu članova.  

Te davne 1919 godine, pod okriljem šumske uprave osnovano je Lovačko udruženje prvobitno nazvano Podrinje, da bi   se kasnije preimenovalo u naziv Semberija..

Lovački savez RS , kako ističe njihov predsjednik Savo Minić ponosan je na svoja udruženja koja okuplja Savez , naročito na LU Semberija kojima je ova godina jubileja – sto godina rada i postojanja. Prema Minićevom mišljenju,  broj novih članova raste iz godine u godinu, a samo u prošloj godini dobili osam stotina novih članova – ljubitelja lova.

Na teritoriji od 42.000 hektara  površine ,kojom gazduje LU Semberija, zastupljena je od niske divljači zec,  fazan, divlja patka i prepilica, dok od visoke divljači najzastupljeniji je srndać. Veliki broj  objekata koje posjeduje  LU Semberija izgrađeno je isključivo vlatitim novčanim sredstvima. A sve ove decenije ovo udruženje  uspješno njeguje tradiciju lova na divljač i uporedo razvija dobre odnose i saradnju sa regionalnim lovačkim udruženjima poput LU iz Bingile, Erdevika i Rudog.

Društvene mreže