Logo
Odštampajte ovu stranicu

Na području grada 20 divljih deponija

Na području grada 20 divljih deponija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na području Bijeljine registrovano je 20 divljih deponija sa građevinskim šutom i komunalnim otpadom, navodi se u nacrtu Lokalnog ekološkog akcionog plana koji je u javnoj raspravi.

U urbanom dijelu grada nalazi se pet divljih deponija sa stotinjak metara kubnih komunalnog, poljoprivrednog i građevinskog otpada, od koji je najveća u Ulici Raje Banjičića sa 50 metara kubnih smeća.

Ostale lokacije divljih deponija u samom gradu su u ulicama Ratka Perića, Stefana Dečanskog kod Agrotržnog centra, u Kruševačkoj i ulici Milovana Glišića u blizini gradskog groblja u Pučilama.

Divlja deponija sa 30 metara kubnih šuta i smeća nalazi se i pored Novog groblja u Bijeljini, te pored puta u blizini groblja u Glavičicama, gdje se nalazi kućni otpad.

Prema procijenjenoj količini otpada najveća divlja deponija je u semberskom selu Popovi sa 200 metara kubnih šuta, betona i zemlje, te 10 metara kubnih smeća, šuta i zemlje na području drinske starače.

U zaseoku Vasići na području Amajlija je divlja deponija sa 80 metara kubnih smeća i 60 metara kubnih betonskog šuta i zemlje, dok je u zaseoku Kovanluci na divljoj deponiji 40 metara kubnih zemlje i šuta.

U selu Međaši na lokaciji Nikolića vir je divlja deponija sa 100 metara kubnih otpada, a na lokaciji Adice deponija sa 50 metara kubnih građevinskog šuta.

Divlje deponije sa 30 metara kubnih smeća nalaze se i na dvije lokacije u semberskom naselju Dvorovi, pored puta na lokaciji Kolonisti i kod Stančića šuma.

U šumi je i divlja deponija sa 10 metara kubnih smeća na području naselja Velika Obarska, a smeće na javnom površinama uočeno je i na području Bjeloševca, Ljeljenče, Dazdareva i Male Obarske

U Lokalnom ekološkom akcionom planu kao poseban problem je uočeno što se u ruralnim mjesnim zajednicama ambalažni otpad od upotrijebljenih pesticida u poljoprivredi, koji spada u opasni otpad, odlaže zajedno sa drugim otpadom ili završava na divljim odlagalištima.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.