log in

Ugljevik: Pokrivenost odvoza čvrstog otpada 97 odsto

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrivenost odvoza čvrstog odpada na području opštine Ugljevik je 97 odsto i sav se odlaže na "Eko-deponiji" u Bijeljini, rekao je Srni direktor ugljevičkog preduzeća "Kompred" Milan Lazić.

Lazić je naveo da se na području opštine Ugljevik sporadično pojavljuju divlje deponije koje se, redovno i uspješno otklanjaju, te da svijest građana o čuvanju životne sredine još nije dovoljno razvijena.

"Svi zajedno bi trebalo da se borimo protiv divljih deponija da bi sačuvali prirodnu sredinu i da bi potoci i rijeke, kao i sve zelenilo, bili čisti", rekao je Lazić.

On je podsjetio da je plastici za razgradnju potrebno i do sto godina i zato svi moraju da se pridržavaju pravila koja se odnose na očuvanje životne sredine.

Lazić je napomenuo da se preduzeće "Kompred", osim odvoza čvrstog otpada, bavi i proizvodnjom i distribucijom vode za piće.

"Gazdujemo sa 60 odsto vodovoda na teritoriji opštine Ugljevik i u narednom periodu preuzećemo još tri vodovoda kojim gazduju mjesne zajednice. Naš cilj je da svaki stanovnik naše opštine ima uredno i kvalitetno vodosnabdijevanje. Imamo i određene gubitke u samoj distribuciji, a voda je veoma kvalitetna i hemijski čista i u svakom trenutku je pratimo", naveo je Lazić.

On je napomenuo da je "Kompred" i proteklu godinu završio uspješno, sa suficitom u poslovanju

Društvene mreže