log in

Još jedan uspjeh mladih bijeljinskih šahista

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mladi šahisti ŠK „Sveti Georgije“ Mirko Šajin, Marko Nikolić i Vuk Solaković učestvovali su proteklog vikenda na Međunarodnom šahovskom festivalu mladih u organizaciji Šahovskog saveza Vukovarsko-srijemske županije u Hrvatskoj koji je održan u Županji.

Na tom kvalitetnom međunarodnom šahovskom takmičenju rejtingovanom na FIDE listi Mirko Šajin je zauzeo prvo mjesto i osvojio zlatnu medalju i pobjednički pehar u kategoriji dječaka do 12 godina, dok je u istoj kategoriji Vuk Solaković zauzeo četvrto mjesto. Marko Nikolić je u kategoriji dječaka do 16 godina, takođe, zauzeo prvo mjesto i osvojio zlatnu medalju i pobjednički pehar. Želimo napomenuti da su na ovom šahovskom takmičenju ukupno bile samo tri odvojene kategorije što dodatno govori o uspjehu naših mladih šahista i kvalitetu rada u našem šahovskom klubu.

„Koristimo ovu priliku da najavimo da je naš Klub narednog vikenda, u subotu 16. marta, domaćin i organizator 2. Kadetskog šahovskog turnira „Bijeljina Open 2019“ koji će se održati u prostorijama JU Osnovne škole „Sveti Sava“ i na kome očekujemo mlade šahiste iz cijele RS i BiH, ali Srbije i Hrvatske“ navodi se u saopštenju ŠK „Sveti Georgije“.

Društvene mreže