log in

Priznanja gradu Zvorniku, firmama iz Bijeljine i Lopara /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici Područne privredne komore Bijeljina uručili su u Zvorniku priznanja zaslužnim članicama komore i pojedincima za 2018. godinu za doprinos u razvoju ovog sistema.

Priznanja su uručena gradu Zvorniku, preduzeću "Jokić invest" Zvornik, te firmama "Feniks farm" i "Pas" iz Bijeljine, "Termalu int" iz Lopara i Aleksandri Mihajlović Savić.

Priznanja je nagrađenima uručio predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić, koji je rekao da je Zvornik dobitnik priznanja jer je jedan od gradova na području ove komore čiji privredni subjekti imaju veći izvoz od uvoza.

Gajić je istakao da Područna privredna komora Bijeljina aktivno radi na poboljšanju privrednog ambijenta na području regije, te ima izuzetno dobru saradnju sa Privrednom komorom Republike Srpske i Vladom Srpske.

"Radićemo i dalje na poboljšanju uslova poslovanja privrede na ovim prostorima da se ljudi zapošljavaju u što većem broju i da ostaju u otadžbini", rekao je Gajić.

U ime grada Zvornika priznanje je preuzeo gradonačelnik Zoran Stevanović, koji je rekao da je lijepo kada neko primijeti rezultate rada Gradske uprave, vrlo vidljive i mjerljive u poboljšanju privrednog ambijenta i stvaranju uslova za dolazak novih investitora.

"Prošle godine imali smo grinfild investiciju jedne od zemalja Evrope, odnosno švajcarske kompanije `Zeohem` koja najavljuje proširenje kapaciteta i otvaranje novog proizvodnog pogona", istakao je Stevanović.

Navodeći da se vode razgovori sa još tri kompanije iz Zapadne Evrope, Stevanović je rekao da očekuje nove investicije na ovom prostoru.

"Mislim da je grad Zvornik, ovaj prostor i cijela regija veoma interesantna za investitore", naglasio je Stevanović, napominjući da je ekonomski razvoj ovog područja jedan od uslova ostanka mladih ljudi.

Područna privredna komora Bijeljina održala je u Zvorniku redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je razmatrala Program rada za ovu i izvještaj o radu za prošlu godinu.

Društvene mreže