log in

Pajić: Pravosnažno oslobođen nakon montiranog procesa /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Oficir Vojske Republike Srpske /VRS/ Đoko Pajić izjavio je danas da je presuda koja ga oslobađa svih optužbi za navodno počinjena zlodjela tokom odbrambeno-otdžbinskog rata na području Bijeljine postala pravosnažna, nakon što je od 2012. do 2018. godine protiv njega vođen montiran i izmišljeni sudski proces.

Pajić je rekao da je iza njega sedam godina borbe da bez ičije pomoći dokaže nevinost.

"Za sedam godina suđenja vodio sam postupak kojim je tužilaštvo pokušavalo da na izmišljenim i nepostojećim činjenicama dokaže neke ratne zločine kojih nikada nije bilo, a pripisivani su meni i mojim saradnicima. Uspio sam da se odbranim, da dokažem da nijedan navod optužnice nije istinit, da je lažan i montiran", rekao je Pajić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini, kojim je predsjedavao sudija Mensur Đonlić, izreklo je u novembru prošle godine oslobađajuću presudu po izmijenjenoj optužnici za Petra Dmitrovića, Đoku Pajića, Đorđu Krstića i Ljubomira Mišića, koju su bili optuženi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika u Batkoviću kod Bijeljine.

Društvene mreže