log in

„Primavera“ u Bijeljini okupila 470 mladih muzičara /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Po broju učesnika, Internacionalni festival muzike Primavera premašio je sva očekivanja i zasigurno potvrdio da  je sa razlogom svrstan u rang najbrojnih i najkvalitetnijih festivala u regionu.

Jer   Primavera već četvrtu  godinu za redom uspijeva da okuplja vrsne muzičare ali i  članove stručnog žirija, koji su zaduženi  razvoj   muzičkog  potencijala kod takmičara.

Primavera je izazov ne samo za  takmičare nego i za njihove mentore, jer  na ovaj način preispituju muzički potencijal  kod svojih učenika, ali ujedno  usvajaju i  praktično znanje za dalja takmičenja.

Značajan broj  takmičara koji su se  prethodnih godina takmičili na Primaveri odlučili su se da i ove godine stanu pred stručni žiri i preispitaju svoje znanje , jedna  od njih je i Slavica Čobić koja  svega godinu i po dana  svira harmoniku.

Mladi muzičari  takmičiće se  u osam disciplina: klavir, klavirski duo, violina, gitara, harmonika, solo pjevanje, flauta i od ove godine solfeđo.Pored takmičenja, svaki dan u večernjim časovima nas očekuju i koncerti pobjednika, a ulaz za sve sadržaje je besplatan i otvoren za javnost.

Društvene mreže