log in

Pozorišni komad Dušana Kovačevića otvara Dane komedije

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pozorišni festival "Dani komedije" u Bijeljini počinje večeras predstavom Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva".

Festival će svečano otvoriti glumica Svetlana Ceca Bojković, najavljeno je iz Centra za kulturu "Semberija" koji je organizator 18. "Dana komedije" u Bijeljini.

U večerašnjoj predstavi po tekstu i režiji Dušana Kovačevića igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

U 18.30 časova glumci će se obratiti novinarima na konferenciji na kojoj će govoriti i glumica Svetlana Bojković, kao i direktor Centra za kulturu "Semberija" Slađana Lekić.

Od 25. do 30. marta bijeljinska publika imaće priliku da vidi pet predstava u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske.

Drugog dana festivala biće igrana predstava "Idealna polovina" po tekstu Milene Depolo u izvođenju glumaca beogradske Agencije "Scena". Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj igraju Olga Odanović, Milan Kalinić, Vučić Perović i Anastasija Mandić.

Predstava "Bračni parastos" banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac", po tekstu Mata Morilja i u režiji Đurđe Tešić, na repertoaru je 27. marta, a u predstavi igraju Snježana Mišić i Aleksandar Blanić.

Čuveno djelo Petra Kočića "Jazavac pred sudom" pred gledaocima će se naći 28. februara u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Žanka Tomića, a u predstavi igraju Daniel Sič, Ivan Tomić, Ervin Hadžimurtezić i Stevan Mrđenović.

Peta predstava Dana komedije je "Šećer je sitan, osim kad je kocka" beogradskog "Teatra na brdu" u kojoj, po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić.

Sve predstave biće igrane od 20.00 časova u Centru za kulturu.

Festival "Dani komedije" u Bijeljini 2001. godine osnovali su novinar Milan Cvjetinović i tadašnji direktor Doma omladine Milan Radić.

Društvene mreže