log in

Mićić predstavio kompromisnu trasu auto-puta /FOTO/VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljina je jutros od Vlade Srpske I resornog ministarstva saobraćaja I veza, dobila negativno mišljenje za ranije predloženu trasu auto-puta na južnom dijelu Semberije koja je godinama bila dio prostornih planova grada.

Međutim, Bijeljini je  omogućeno da sama napravi trasu poštujući zahtjev da ide sjevernom stranom i da bude što kraća i što jeftinija. Saopštio je ovo danas gradonačelnik Bijeljine predstavnicima mjesnih zajednica kojima je predstavio novo kompromisno rješenje trase auto – puta, koje je kako je rekao prihvatljivo za grad.

Spojne tačke sa Srbijom su Rača i Pavlovića most. Ove dvije tačke neophodno je spojiti što kraćim putem I obezbijediti priključak na Pavlovića most, pojasnio je gradonačelnik.

O konačnom rješenju trase auto-puta razgovarao je prije nekoliko dana prvi čovjek Bijeljine I sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Predložena trasa auto-puta pored rijeke Save ne odgovara gradu Bijeljina, složili su se danas u ocjeni sagovornici u Gradskoj upravi.

Okupljeni predstavnici mjesnih zajednica podržali su novi prijedlog trase auto-puta

U Direkciji za izgradnju I razvoj grada kažu da je interes Bijeljine u ovom slučaju da auto-put bude što bliže Bijeljini, pa je s toga I izrađen koncept novog prijedloga trase.

Trudimo se da napravimo što kraću trasu ali I da ispoštujemo uslove koji su bitni za Bijeljinu kaže Petrović.

Prednost kompromisne trase je I što zahvata manje plodnog zemljišta, nema rušenja industrijskih objekata ni kuća nego se provlači između sela. Sada treba čekati saglasnost Vlade za ovu trasu koja će potom ići na usvajanje u Skupštinu grada.

Društvene mreže