log in

U toku pripreme za bagremovu pašu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bez savremenih metoda rada i usvajanja novih saznanja, nema napretka u poljoprivredi. Usljed čestih klimatskih promjena koje iz godine u godinu mijenjaju prirodu po svom nahođenju, novih trendova, a radi održivosti zahtjevnog posla moraju se pridržavati i pčelari.

Članovima Udruženja pčelara Bijeljina univerzitetski profesor iz Beograda Mića Mladenović, poručio je na edukativnom predavanju da društva adekvatno pripreme za prvu, bagremovu pašu, kako bi povećali prinos meda u košnicama.

Područje Semberije je jako pogodno za pčelarenje. Očuvana životna sredina omogućila je pčelarima ovog kraja Srpske da godišnje imaju tri medonosne paše. U Udruženju pčelara Bijeljina kažu da im je cilj da pčelarstvo stave na mjesto koje mu pripada i da ne bude na marginama poljoprivredne proizvodnje. Lakše bi priznaju bilo uz veće podsticaje po košnici i dodatnu finansijsku podršku.

Udruženje pčelara Bijeljina osnovano je u februaru prošle godine s ciljem da okupi eminentne pčelare, koji će zajedničkim snagama raditi na unapređenju ove grane poljoprivrede i privlačenju mladih ljudi da se kroz edukaciju, ozbiljnije prihvate ovog posla. Danas ovo udruženje okuplja 100 članova.

Semberski pčelari od prve i najvažnije bagremove paše očekuju mnogo. Društva su jaka izašla iz zime, pa računaju glavni akteri ove priče na zavidan unos meda.

Društvene mreže