log in

Stojanović: Ulaganje u mlade - ulaganje u budućnost Republike /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rudnik I termoelektrana Ugljevik, danas su dodijelili 70  stipendija za studente  prvog I drugog studentskog ciklusa I 20 stipendija za student master studija.

Ovim gestom RiTE kao društveno odgovorno preduzeće je nastavilo tradiciju stipendiranja najboljih redovnih studenata različitih fakulteta jer kako sami naglašavaju ulaganje u mlade je ulaganje u perspektivu I razvoj lokalne zajednice I regije I stvaranje novih perspektiva razvoja Republike Srpske. Rang lista za dodjelu stipendija je sačinjavana na osnovu pravilnika ovog preduzeća, uspijeha  I materijalnog statusa studenta.

Ugovori su potpisani na period od 12 mjeseci a  Stojanović napominje da je visina stipendije od 170 km dosta simbolična ali da  su to trenutne I realne mogućnosti rudnika ted a se nada da će I ovaj iznos omogućiti stipendistima da svoje znanje usavrše I dodju do željenih diploma. RiTE na godišnjem nivou izdvaja oko 250.000 km na godišnjem nivou za stipendiranje redovnih studenata. Sami budući korisnici ovih sedstava su istakli da  im je ovaj iznos dobro došao I da će svojim učenjem opravdati uložena sredstva.

Svi potpisnici I budući korisnici stipendija su izrazili želju da se nakon završetka studija vrate u Ugljevik I kroz rad doprinesu afirmaciji ove lokalne zajednice I afirmaciji životnog poziva koji su izabrali. Nedeljko Kostić iz Ugljevičke Obriježi,  student druge godine informacionih tehnologija prirodno matematičkog fakulteta u Beogradu, želi da I nakon završetka osnovnih studija nastavi dalje usavršavanje I gaji velike ambicije kada je u pitanju budućeg rada u Ugljeviku.

Direktor  Stojanović je svim stipendistima poželeo uspiješno  studiranje I da nakon završetka studija  kao  uspiješni ljudi  čuvaju I razvijaju uspiješnu Republiku Srpsku. Stojanović je tom prilikom  podsjetio prisutne da je preduzeće kojem je on na čelu sa 33 odsto proizvedene  električne  energije jedno od najuspiješnijih preduzeća u Republici Srpskoj.

Društvene mreže