log in

Sve veći jaz između zaposlenih roditelja i njihove djece /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svi su saglasni da je škola najbolji ambijent za  mentalni razvoj svakog djeteta, međutim, mnogi zapostavljaju da u tom procesu veliku ulogu igra porodica, bliža okolina i svi oni koji imaju kontrolu nad djetetom...

Psiholozi i socijolozi  saglasni  su , da je jednako važna i sloboda djeteta, jer na taj način bez sputavanja  ono može da pokaže sebe u najboljem svijetlu.

Mediji , društvene mreže  i popularne video igrice  zarobile su dječiju pažnju, a upravo na tim mjestima vreba najveća opasnost za njihov zdrav razvoj i odrastanje, smatraju  psiholozi.

Jedini lijek za ovaj modernistički otrov koji ulazi u savku poru mladog ljudskog bića, krije se u razgovorima, druženjima i knjigama, koje su nepregledno carstvo mašte i novog  horizonta.

Istovremeno, psiholozi su mišljenja, da djeci treba  mnogo zdravog zabavnog sadržaja, jer  biće vremena za ozbiljne teme i obaveze, koje ih neminovno očekuju na  njihovom životnom putu.

Na  zdrav  razvoj djeteta  utiče više faktora, od porodičnog okrilja, preko školske ustanove do sredine u kojoj živi.... Psiholozi poručuju svim roditeljima, da djeci dozvole da budu djeca, da postepeno uvode obaveze, da kontrolišu njihove aktivnosti, tako što će zajedno sa njim da izgrađuje njegove  afinitete i interesovanja...

Društvene mreže