log in

Kuvalja: Trka spaja srpski narod sa obje strane Drine /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najveći biciklistički karavan u ovom dijelu Evrope, Beograd-Banjaluka, danas je prošao kroz Ugljevik.

U okviru druge etape karavan se kretao iz pravca Vlasenice, Milića, Zvornika, te kroz Donju Trnovu, Ravno Polje, Ugljevičku Obrijež, prošavši kroz Ugljevik.

Trka je dalje nastavljena ka Priboju, Loparama i sve do Brčkog, gdje se ova etapa završava.

Direktor trke "Beograd-Banjaluka" Vladimir Kuvalja zajedno je sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem pozdravio učesnike trke koja je prošla kroz ovu opštinu.

"Trka je krenula juče iz Beograda na put od 250 kilometara prema Vlasenici i sve je proteklo dobro u prvoj etapi. Danas u 12.00 časova krenuli smo iz Vlasenice ka Brčkom, i to je druga etapa. U toku prve i druge etape poslužilo nas je lepo vreme", rekao je Kuvalja Srni.

On je najavio da sutra trka startuje iz Bijeljine prema Tesliću, a nakon toga se trka seli u Prnjavor i vodi do Banjaluke.

"Ova trka je kvalifikaciona za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Cilj je promocija Republike Srpske i Srbije, a promoviše se ne samo sport već i turizam i privreda, a upravo je ona veliki turistički događaj od kojih zarađuju svi gradovi", naveo je Kuvalja.

On je izrazio uvjerenje da će biti nastavljena tradicija ove trke, koja je trinaesta po redu, i spajanja srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo što je biciklistički karavan prošao kroz ovu podmajevičku opštinu.

"Ugljevik je grad sporta, a na ovaj način dajemo doprinos razvoju biciklizma, ali i uošte sportskoj kulturi", naglasio je Perić i najavio da će se u narednom periodu u ovoj opštini posvetiti pažnja biciklizmu uređenjem biciklističkih staza

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", čiji su pokrovitelji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Višković, održava se od 18. do 21. aprila uz učešće 176 biciklista iz 30 zemalja.

Start ove trke bio je juče u 10.00 časova u beogradskoj opštini Obrenovac.

Zbog ove trke na snazi je danas sukcesivno obustavljanje saobraćaja na dionicama magistralnog puta M-19 Vlasenica-Milići-Zvornik-Kozluk-Pilica u periodu od 11.30 do 15.00 časova.

SUTRA IZ BIJELjINE STARTUJE TREĆA ETAPA

Treća etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" startuje sutra iz Bijeljine, najavljeno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Predviđeno je da treća etapa počne u 12.00 časova, a na relaciji od Bijeljine do Teslića očekuje se učešće 200 takmičara iz 20 zemalja.

Startu u 12.00 časova prethodiće dječija igra, te predstavljanje ekipa učesnika glavne trke, naveli su iz Gradske uprave.

Treću etapu trke otvoriće gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", čiji su pokrovitelji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković, počela je juče u Beogradu, a završava se u nedjelju, 21. aprila, u Banjaluci.

Društvene mreže