log in

Cilj donošenja novog zakona o trgovini unapređenje trgovinske djelatnosti /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač ističe da  su u ministrstvu započete   aktivnosti na izradi novog zakona o trgovini, s ciljem unapređenja ove oblasti.

Ona je naglasila da je cilj donošenja novog zakona o trgovini unapređenje trgovinske djelatnosti, ali i uslova za obavljanje trgovinskih usluga i drugih elemenata trgovinske djelatnosti u Republici Srpskoj.

Turizam u Republici Srpskoj, u prva tri mjeseca ove godine, bilježi rast od oko šest odsto i očekivanja su da će godina biti rekordna po ukupnom broju turista, kako domaćih, tako i stranih. U prvih 100 dana mandata nastojala sam da sagledam šta su trenutni prioriteti kojima bi trebalo posvetiti pažnju i šta je ono u čemu Republika Srpska ima velike mogućnosti za dalji razvoj", dodala je Kovačeva

Ona je ocijenila da je banjsko-turistički kompleks "Terme Ozren" u Petrovu, koji je u fazi izgradnje, značajan projekat za Republiku Srpsku, jer će biti zaposleno oko 100 radnika.

Ona je dodala da su aktivnosti koje će biti sprovođene u oblasti turizma definisane Akcionim planom za realizaciju Programa rada Vlade Srpske do 2022. godine.

Društvene mreže