log in

Risto Radić novi predsjednik opštinske Boračke organizacije Lopare /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na redovnoj Skupštini Boračke organizacije Lopara danas je za novog predsjednika jednoglasno izabran Risto Radić, koji je najavio da će voditi posebnu brigu o jedinstvu unutar Boračke organizacije.

"Prioritet u radu biće nam konačno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, a nastavićemo tradiciju njegovanja lika i djela srpskog borca, izdavanje edicija o proteklom odbrambenom ratu i završiti podizanje spomen-obilježja borcima u svim mjesnim zajednicama", rekao je Radić novinarima.

Skupštini Boračke organizacije Lopara prisustvovao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić, koji je istakao izuzetnu saradnju BORS-a sa opštinskom Boračkom organizacijom i opštinom Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem.

"Najbolji primjer dobrog rada opštine Lopare i Boračke organizacije je da skoro i nema problema u boračkoj populaciji ove opštine. Gotovo sva djeca poginulih boraca su dobila stalna zaposlenja zahvaljujući zalaganju načelnika Savića i zbog toga smo na obilježavanju 25 godina BORS-a opštini Lopare dodijelili najveće priznanje Zlatnu značku", rekao je Savčić novinarima.

On je izrazio uvjerenje da će dobra saradnja BORS-a i opštine Lopare biti nastavljena na dobrobit boračke populacije ove opštine.

"Neka svi problemi nestanu baš onim tempom kako napreduje opština Lopare", poželio je Savčić.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je istakao da su sva djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa visokom školom dobila stalno zaposlenje i da će za preostalo petnaestoro djece sa srednjom stručnom spremom pronaći rješenje za posao u ovoj majevičkoj opštini.

Savić je rekao da će general Vojske Republike Srpske Momir Zec na Đurđevdan, krsnu slavu ove majevičke opštine, dobiti Povelju opštine Lopare za doprinos očuvanju Majevice i Republike Srpske.

"Najveća zasluga za to što je opština Lopare dobila Zlatnu značku od BORS-a pripada lokalnoj Boračkoj organizaciji i svim borcima majevičkog kraja", poručio je Savić.

Društvene mreže