log in

Zahvalnost učesnicima akcije „April - mjesec čistoće" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema programu akcije April mjesec čistoće, svi planovi su ostvareni kroz realizaciju mnogobrojnih  aktivnosti u toku proteklih mjesec dana.

A  prema riječima načelnika Komunalne policije Ratomira Draganića,  najvažnije u ovom programu jeste buđenje svijesti građana u vezi  zaštite i očuvanja životne sredine.

Međutim, uprkos brojim pozivnim primjerima, još uvjek  se suočavamo sa  pojedinim nesavjesnim  građanima, koji ruše mlada stabla, bacaju otpad po zelenim površinama i gradskim ulicama.

Od dvadeset  aktivnosti, nisu realizovane samo dvije zbog loših vremenski uslova, izlet na Majevicu i čišćenje  kanala Dašnice, što se planira uraditi u dogledno vrijeme.

Gradonačelnik Mićić pohvalio je rad Komunalne policije i angažman brojnih gradskih udruženja, kao i interesovanje samih građana da učestvuju i ove godine u akciji April mjesec čistoće.

Brojne nevladine organizacije, gradska udruženja i razni sportski klubovi učestvovali su tokom cijelog aprila u akciji čišćenja i promociji zdrave životne sredine. A ove godine po prvi put  učestvovali su i članovi Auto kluba BrotherHud, koji zajedno sa nadležnima od zapuštenog poligona na putu  prema Popovima i Amajlijama stvorili uslove za treninge ljubitelja četverotočkaša.

Danas je u Gradskoj upravi uručeno 30 zahvalnica svim  ovogodišnjim učesnicima Akcije April mjesec čistoće.

Društvene mreže